Pagina's

zondag 17 augustus 2014

First Colorado days

Hey allemaal,
Mijn eerste bericht vanuit The States!

How's life in our cute little country? :)
Amerika is echt HUGE. Ik dacht, het valt vast wel mee, maar onze cliché Amerika beelden lijken nog aardig te kloppen ook... ;)

Woensdag moest ik al om 6 uur opstaan. Mijn ouders, Max en ik zouden met de trein naar Schiphol gaan.
Op het treinstation hadden we afgesproken met Marit, Marije, Angela en Iris. Het was echt heel leuk dat jullie er (zo vroeg :o) waren :)
Het was wel moeilijk afscheid nemen...

Op Schiphol zouden oom Bart, tante Monique en mijn nichtjes Anastacia en Elisabeth zijn.
Met hen hebben we wat gedronken en toen mijn bagage afgegeven.  Toen kreeg ik van Max een zelf gemaakte geluksketting (dankjewel!)
Na nog een tijdje kletsen was toen ook het moment gekomen om afscheid van mijn oom, tante en nichtjes te nemen... Weer een moeilijk afscheid.

Toen had ik nog een ± uurtje met mijn ouders en Max. Maar daarna moest ik toch echt gaan. Het afscheid van papa, mama en Max was echt verschrikkelijk. Ik moest nog een tijd in de rij staan voordat ik door mocht lopen naar de gates. Toen kon ik ze nog zien, maar ik kon niet meer terug dus dat was best raar.. Uiteindelijk mocht ik doorlopen en begon mijn reis echt.
Vanaf dat moment was het een stuk minder moeilijk voor me.

De reis ging goed. Ik had nog nooit gevlogen, dus het was best een beetje spannend.
Ik moest van Amsterdam naar Londen en dan van Londen naar Denver vliegen. Tussendoor moest ik 3,5 uur wachten op London Heathrow.
De vlucht van Amsterdam naar Londen was geweldig! Ik heb alleen maar uit het raam zitten staren, zo mooi!
Het wachten op Heathrow was behoorlijk saai, maar gelukkig kwam ik een hele aardige jongen tegen met wie ik een hele tijd heb lopen kletsen.
De vlucht naar Denver was lang... 10 uur en ik kreeg het niet voor elkaar in slaap te vallen. Dus toen ik midden in de nacht (voor ons Nederlanders) aankwam was ik best moe!

Omdat mijn vlucht een uur eerder was waren mijn hostparents er nog niet meteen, maar ze kwamen vrij snel al (ik heb geen idee hoe, maar ze waren er achter gekomen dat mijn vlucht eerder was.. Ze zijn heel aardig en ik voel me hier echt thuis :)

Boven Colorado, sooooo much emptyness :o (je kunt het niet goed zien, maar het was zo leeg)
De eerste nacht sliep ik niet zo geweldig, mijn tijdschema is helemaal door elkaar geschud haha.
Maar ik slaap elke nacht beter dan de nacht ervoor, dus ik begin al te wennen ;)

Mijn eerste dag in Colorado ben ik met Paul (gastvader) en Shane (zoon) naar Denver gereden, want Paul moest zijn birds ophalen (hij heeft vogels gemaakt die kunnen vliegen aan een soort stok (heel leuk!) en die wil hij gaan verkopen).  We hebben lekker wat rondgereden en ja, alles was groot :p Behalve één ding: de rivier. Het is hier heel droog, dus veel water is er niet.
We hebben ergens bij een cafeetje geluncht en ik had een salade. Nou dat waren er in Nederland 3 geweest hahaha. Ik eet al weinig, dus hier vinden ze echt dat ik niks eet :p

Die middag ben ik met Erica (gastmoeder) spullen voor mijn kamer gaan kopen en naar Red Rocks Amphitheatre (in de bergen) gegaan. Maar de navigatie stuurde ons de verkeerde kant op, dus we kwamen ergens in een of ander dorp terecht. Maar daarna deed hij het wel en kwamen we er achter dat er een concert was (het is echt een openluchttheater), dus we konden er niet heen.
Maar we hebben wel een wild hert gezien! En het was gewoon super mooi daar.

Gister ben ik met Paul boodschappen gaan doen.
En ja, ook de supermarkten zijn BIG.

's Middags zijn we naar mijn High School geweest en daar hebben we mijn counselor ontmoet. Ik weet eigenlijk nog niet helemaal wat een counselor precies is, maar in ieder geval is het een aanspreekpunt voor als er iets is.
Hij was heel aardig!
We hebben mijn rooster samengesteld en afgesproken dat ik maandag een rondleiding krijg.
Mijn vakken zijn:
Acting class, choir, sociology, us history, English, PE (gym), alchebra 2 en iets met Amerikaanse politiek.
Leuke vakken dus! Ik heb echt zin om naar school te gaan :)
Het begint trouwens wel super vroeg hier! Twee (of drie) dagen in de week begint mijn les al om 7:15 uur :O Gelukkig is de school vlak bij.

's Avonds hadden Paul en Erica een 'gig' en heb ik gegeten met Shane en zijn vriendin Christine en zijn we naar Boulder gegaan. Dat is een heel leuk plaatsje, niet zo ver van Arvada. Er waren veel street preformers en Shane en Christine kende een van hen. Ze zijn zelf ook street preformers als 'living statue'.
In Boulder waren ook een hoop leuke winkeltjes, dus we hebben lekker rond gekeken.
Bij een snoepwinkel hebben we 'warheads' gekocht. Dat is een heel zuur snoepje. Vreselijk! De regels waren dat je het in je mond moest houden tot het zure eraf was (wat best lang duurde). Shane en Christine vonden dat ik dat moest proberen hahaha.

Vandaag heb ik wat rondgelopen in Olde Town Arvada (onze wijk), waar ik met Erica ook al geweest was. Het is een heel schattig, Amerikaans small town'tje :)

Voor de rest hebben we nu eindelijk het internet aan de praat gekregen en heb ik een Amerikaans nummer, dus als je die nog niet weet, stuur even een berichtje!

De wegen zijn hier trouwens ook behoorlijk anders. Zo veel breder! En de Amerikanen rijden veel chaotischer dan wij ;)

Goodbye!

Liefs,
Anne

4 opmerkingen:

 1. Klinkt echt vet leuk! Jammer dat je er niet bent met de W'hoofse kermis maar we zullen aan je denken hoor ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anne, klinkt allemaal gaaf en precies zoals ik het destijds ervaren heb. Houd je dapper en veel plezier op school! Grote groet van Margje en Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om dit zo te lezen :) veel succes met opstaan en veel plezier op je nieuwe school en je gastouders! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En toen spacete mijn mobiel.. Nog maar een keer :p

  Nu komt het wel even hard aan dat je echt daar bent.. Ik geloof het eigenlijk nogsteeds niet. Het klinkt allemaal wel superleuk!! Veel plezier morgen op school, wij gaan nog lekker niet :p (tja wat moeten wij ook met al die saaie vakken en zonder Anne :'(

  BeantwoordenVerwijderen