Pagina's

zondag 25 januari 2015

Christmas, Glenwood and A New Semester

Heey allemaal!
Hoe is het?
Het is alweer zo'n 5/6 weken geleden dat ik mijn blog heb geupload... En ik was nog wel zo van plan het dit keer op tijd te doen! :s Wees niet bang, in de afgelopen weken is er wel wat minder gebeurd dan in die daarvoor!

Mijn laatste dagen van het eerste semester (voor de vakantie) had ik finals, de laatste toetsen. Het ging allemaal heel goed! Voor een aantal vakken had ik trouwens niet eens een toets. Ik had toetsen voor: Child development (die trouwens veel moeilijker was dan wat we het hele semester gedaan hebben!), US History, Engels en Math. Bij Choir en IB Theater hebben we gewoon een beetje zitten kletsen. Bij Child Development waren we trouwens ook al snel klaar en kregen we Christmas-goodbye-cupkaces :)
Miss Johnson is the best!
Het was toch best wel even lastig om afscheid te nemen, want volgend jaar heb ik deze leraar niet meer (zij was de gene die zo van Nederland houd!) Ik heb wel beloofd haar nog eens op te zoeken na de vakantie :)

Toen had ik een tussenuur, samen met Shelby aangezien we allebei niks te leren hadden zijn we naar Starbucks gelopen (EN ZE HEBBEN MIJN NAAM GOED GESPELD!) :)

De rest van de toetsen waren verder niet zo spannend, en ook niet erg moeilijk (Jaja, ik heb alleen maar A's gehaald!)

En vrijdag was het dan eindelijk kerstvakantie! :D

Zaterdag avond ben ik met Paul en Erica op "Christmaslightstour" geweest. Hier in Amerika zijn ze namelijk nogal gek op kerstlichtjes. De huizen zijn helemaal versierd! Sommige vind ik echt mooi, maar anderen gaan toch wel een beetje te ver... :p
Dit was er dus zo eentje die de hele tuin vol had staan met verlichte kerst balonnen!
Deze mensen hadden hun "museum" zelfs open gesteld voor bezoekers! :o
Je ziet natuurlijk meteen dat deze mensen echte Holland-fans zijn ;)
Deze vond ik wel schattig :)
Ons eigen huis!
We hadden knipperende lampjes :]

Maandag had ik een uitje met ETC (wat ik bijna vergeten was, oeps!). Elke maand gaan we op pad met onze local coordinator en meestal andere exchange students uit onze groep. Dat is altijd heel gezellig!

Deze keer zijn we naar de Duitse Kerstmarkt in Denver geweest. Volgens Annika (uit Duitsland) was het niet helemaal hetzelfde als daar, maar het was wel schattig.
Ik moest nog kerstcadeautjes kopen voor mijn family, maar op de markt vond ik niks... Dus toen zijn we nog even in Denver gaan winkelen. Ik heb hele leuke dingen gekocht! Een grijze muts voor Shane, een lichtblauwe voor Christine en een boek over de geschiedenis van Amsterdam voor Paul :)
Voor Erica had ik helaas nog niks gevonden, maar we moesten naar huis, vanwege een enorme sneeuwstorm!
Het sneeuwde echt keihard! Binnen een uur lag er een dik pak (10 cm ofzo)!
Bij Sharon (mijn coordinator) thuis hebben we lekker spelletjes en Just Dance (dat heb ik gemist zeg!) gespeeld en pizza gegeten :) Sharon had ook nog kerstcadeautjes voor iedereen: een pakket met allemaal eten uit ons eigen land! Super lief!
Onze groep :)
Dinsdag ben ik met Erica de bergen in geweest! Ik vind het altijd zo leuk om naar de bergen te gaan. Het is daar echt ontzettend mooi!
We gingen naar Evergreen, waar we een enorm bevroren meer ontdekt hebben, waar je ook op kan schaatsen. We hebben dat niet gedaan, maar hebben wel op het meer gelopen, veel foto's gemaakt en zijn het stadje ingegaan, waar ik Erica's kerstcadeautje (hele leuke oorbellen) heb gekocht :)
Zo verschrikkelijk mooi!
Het bevroren meer!
Tropische winterfoto :')
Ik was echt bang een puck in mijn gezicht te krijgen joh!
Mijn geweldige Amerikaanse moeder :)
En natuurlijk heb ik ook daar weer vrienden gemaakt

En nog meer vrienden!
Woensdag de 24ste was Christmas Eve! Erica heeft de hele dag in de keuken gestaan, want 's avonds kwam Pauls familie eten. We hebben ook nog kerstkoekjes gebakken en daar heb ik ook bij geholpen (en ik heb ze niet eens laten aanbranden! *Applausje!*)
Het was heel gezellig! Ik had mijn haar gekruld en een nieuw shirtje aan (wat eigenlijk een kerstcadeautje van Erica was, maar ik had het alvast gekregen zodat ik het aankon tijdens het kerstdiner :) )

Het eten was heel lekker! We hadden ham (wat typisch kerstdiner eten is), hele lekkere aardappels, groentes en mandarijnen met blaadjes :D
Yummy!
Met de familie (we kregen niet iedereen zo ver om naar de camera te kijken, haha)
Na het eten hebben we de cadeautjes van de familie uitgepakt en daarna heb ik met Shane, Christine en nichten Katy en ......... een spelletje gespeeld. En ik had gewonnen! :D (gelijkstand met Christine, maar toch!)
Ik vind het trouwens best leuk dat ik nu eens een keer de jongste ben. Ik ben mijn hele leven het oudste kind in de familie en in het gezin geweest, en nu ben ik het kleine meisje, haha ;)

Die nacht bleven Shane en Christine slapen om de volgende dag samen kerst te kunnen vieren.

Op kerstochtend werd ik al vrij vroeg wakker. Iedereen, behalve Erica, sliep nog, dus begon ik maar alvast aan mijn kerstfilmpje! (zie mijn laatste bericht, of klik ->HIER<-! Hij is heel leuk, dus als je hem nog niet gezien hebt, snel kijken :D)
Toen de rest ook wakker was hebben we kerstcadeautjes uitgepakt :D
We hadden echt veel! Iedereen was heel blij met mijn cadeautje, en ik heb zelf ook hele leuke dingen gekregen. Ik had o.a. twee sjaals, 3 paar handschoenen (want die had ik niet hahaha), een shirtje, decoraties voor mijn kamer, heeeeeel veel typisch Amerikaans kerstsnoep, een heel mooi uitvouwboek, een tas, een windmolen in de sneeuw dingetje en nog veel meer wat ik me even niet kan herinneren. In ieder geval allemaal heel leuk! :)
Cadeautjeeeeeees!
En nog meer cadeautjes :D (met koekkruimels en melk, want dat heeft Santa opgegeten toen hij de stockings vulde)
Dit kreeg Erica, hahahah! Ik kwam echt niet meer bij, maar zij vonden het heel gewoon!
Later die dag zijn we naar Evergreen gegaan om te schaatsen, maar helaas gingen ze net sluiten... Toch hebben we wel nog even lekker over het ijs gelopen en daarna zijn we lekker gaan rond rijden in de bergen :)
Op het ijs met Shane en Christine
We kregen chocola van deze kerstelf met honden! :D
Red Rocks in de sneeuw <3
De volgende dag, vrijdag, hebben Paul, Erica en ik sinterklaas gevierd met surprises. Dat was heel leuk! We hadden allemaal een gedicht (in het Engels, jaja) gemaakt en een surprise. Paul en Erica waren bang dat ze het verkeerd zouden doen, omdat ze het nooit eerder hadden gedaan maar het was juist perfect!
Erica had voor mij een pop gemaakt met sterretjes in de ogen. Dat moest ik voorstellen. Echt heel leuk! De pyjama die de pop aan had was het cadeautje :)
Ik had voor Paul zijn auto na gemaakt met heel veel troep erin (want door zijn business ligt het altijd vol met allerlei spullen! Vooral met kostuums enzo :p
En Paul had voor Erica een soort collage gemaakt van kunst die zij zelf had gemaakt. Heel mooi!
Ik vond het echt super leuk dat we dit deden! Paul en Erica zijn echt de leukste en liefste gastouders die ik ooit had kunnen hebben!
Dat zijn ze dus! :)
Zaterdag kwam er nog een heel leuk cadeautje van oom Bart, tante Monique, Anastacia en Elisabeth aan. Echt super leuk! Bedankt! :D
Dinsdag had ik een Skype high tea met Marit, Marije, Angela en Iris. Dat was echt leuk! Ik was het bijna vergeten, maar gelukkig hadden we genoeg lekkere dingen in huis van kerst. Het was echt super leuk!

Tijdens ons Skype feestje kwam het pakket met kerstcadeautjes van Paul, Erica en mij aan bij mijn ouders. Die waren zo aardig om de cadeautjes voor deze meiden naar ze toe te brengen, dus was ik "er bij" toen ze het open maakten. Dat was echt leuk! Ik was echt blij dat jullie het allemaal zo leuk vonden!
Kerstshirts van Target :D
Woensdag was het 31 december, dus oud jaar. Paul en Erica moesten helaas werken, dus mocht ik met Yourim (Zuid-Korea) en haar gastgezin mee naar de familie. Dat was echt heel leuk. Ze heeft super aardige en grappige familie! We hebben de hele avond een teken spelletje gespeeld. Dan moest je in teams van 2 werken. De een moest iets tekenen en dan moest die ander het raden. Ik was met Yourims hostdad, en onze tekeningen leken werkelijk nergens op... :# Maar we hebben wel mooi het spelletje gewonnen, ha!
Even voor middernacht gingen we terug naar haar huis. Onderweg hebben we nog een beetje vuurwerk gezien, maar dat viel wel behoorlijk tegen hoor! Hier word alleen in de grotere steden een vuurwerk show gegeven, die maar liefst 10 minuten duurt...
De belangrijkste oud en nieuw traditie is "the drop of the ball", in New York. Dat is dus een enorme bal die ze langzaam laten zakken en waar dan New York de hele U.S. op tv naar kijkt (en als echte Amerikaan heb ik dat natuurlijk ook gezien ;) )

Nieuwjaarsdag ben ik met Paul, Erica en Kamali weer naar de bergen geweest. Er lag super veel sneeuw, dus kon ik mooi mijn nieuwe snowboots uittesten! Nou, die werken hoor, ik zakte soms wel 20 cm in de sneeuw, maar had lekker warme voeten :)
Oh, ik ga mijn hondje missen hoor!
Kijk hoe diep ik wegzakte!
Ook heb ik een sneeuwengel gemaakt! Dat had ik nog nooit eerder gedaan, dus dat was wel leuk!YESSSS!!
Vrijdag heb ik op Sawyer gepast. Dat was ook heel leuk! Hij is gek van Frozen, dus hebben we een Frozen show gegeven voor Paul en Erica en zijn moeder (die het gefilmd heeft, en nu aan iedereen laat zien omdat ze vond dat ik zo goed kon zingen :D)
We hadden ons ook zo goed mogelijk als Anna en Elsa (de hoofdpersonen uit die film) verkleed.
Hier waren we nog geen Anna en Elsa, maar gewone prinsessen, met onze koninklijke hond
Dat weekend heb ik niet veel gedaan, maar maandag en dinsdag gingen we op minivakantie in Glenwood Springs. Dat was echt geweldig!
We moesten een uur of 3 rijden en die rit was prachtig! Glenwood Springs is een plaatsje in de bergen waar ze hete bronnen hebben. Daar is nu een zwembad van gemaakt en daar kan je dus zwemmen. Het water is heel gezond. Er zit zilver in en is dus op natuurlijke wijze verwarmd.

Op de weg naar Glenwood toe kwamen we door een gebied wat de Canyon genoemd word. Het is een soort kleine versie van de Grand Canyon. De Colorado River stroomt daar en het is gewoon ontzettend mooi!

Toen we aankwamen zijn we meteen gaan zwemmen. Ik vond het best raar om in die kou in je bikini te lopen! Het vroor namelijk gewoon, en alle bergen waren besneeuwd. Maar het water was warm. De warmste pool was wel 40°C! Die vond ik wel wat te warm. Gelukkig was de andere pool een beetje verkoeld, en dat was perfect voor mij! Het water voelde door al dat zilver ook heel zwaar. Ik heb een beetje heen en weer gezwommen, maar daar werd je super snel moe van! Veel sneller dan in gewoon water. Het was wel zoooooooo cool!
Zooooo gaaf! Zwemmen tussen de besneeuwd bergen!
Met Paul :)
's Avonds gingen we uit eten met vrienden van Erica, die in Glenwood Springs wonen. Ze waren echt super aardig en het was heel erg gezellig! Hopelijk zie ik ze nog een keertje terug!

Toen zijn we naar ons hotel gegaan en zijn we lekker gaan slapen. We hadden een hele mooie hotel kamer. Het had een slaapkamer, badkamer, keukentje en woonkamer met slaapbank. We hadden ook een geweldig uitzicht!
Zo wil zelfs ik wel wakker worden! <3
Die ochtend hebben we lekker rustig aan gedaan en in het hotel ontbeten (ik had een wafel met blauwe bessen en slagroom en aardbeien :d) En daarna zijn we wat gaan rond rijden en in een leuk plaatsje uitgestapt om wat rond te kijken. Dat was allemaal erg leuk! Het is gewoon zo mooi daar! <3
We kwamen nog een heel oud huis tegen en hebben een oud battlefield van de indianen gezien!

's Middags zijn we weer naar de hot springs gegaan om nog even lekker te zwemmen en daarna moesten we helaas weer naar huis :(
De rit terug was wel weer super mooi! Omdat de zon scheen was de Canyon nu nog spectaculairder!Colorado River
Trein!! :D
Woensdag moest ik weer naar school :( Glenwood was zo leuk, ik wilde daar eigenlijk gewoon blijven, maar dat kon helaas niet...
School was trouwens ook wel weer leuk hoor. Ik heb nu een super goed rooster. Op orange days heb ik maar tot 1 uur les en op black days hoef ik pas om 09:20 te beginnen :)
Mijn vakken zijn nu: Orange days: Acting, Encore (koor) en English. Black days: Women's Voices (koor), U.S. History en Algebra II.
Dus lekker veel zingen en toneel! Encore is het koor waar ik voor de vakantie auditie voor deed. Het is echt super leuk! Ik ben heel blij dat ik er nu bij zit! Iedereen is super aardig! We gaan ook veel sneller door de stukken heen dan bij Women's en het is een gemixt koor, dus met jongens en meisjes. Soms hebben we wel 6 partijen! Super leuk!
That's me at school in mijn Indian Motorcycle shirt ;)
Die zaterdag had ik de oriëntatie voor de nieuwe exchange students, die het tweede semester kwamen. Er is ook een jongen uit Italië (Francesco) die naar mijn school gaat. Dus daarom had Sharon mij, en nog een paar anderen gevraagd om ook te komen. Verder is er een meisje uit Duitsland, een jongen uit Zuid-Korea en een meisje uit Zuid-Korea. Ze zijn allemaal heel aardig! Ik vind het ook wel leuk dat Francesco nu bij mij op school zit! Hij is heel aardig en we zijn al best goeie vrienden geworden (veel van mijn vrienden denken dat we iets hebben, maar ik vind hem gewoon leuk als vriend en that's it!)

Dat zijn ze (we)! :)
En die zaterdag kwam ook een heel leuk kerstpakketje van Laura binnen! Echt super leuk! En je hebt mijn lievelingsdrop (nu ook die van Erica) gevonden :D Super lief!! Dankjewel!
Iedereen is zo lief voor mij <3 Ik heb straks een hele extra koffer nodig voor cadeautjes voor iedereen in Nederland joh!

Maandag 12 januari had ik weer mijn eerste musical theatre les! Dat was weer super leuk! We hebben deze keer maar 5 kinderen in onze groep, 4 meisjes en 1 jongen. We gaan nu duets doen, dus dat is super leuk (en sommigen, including me, hebben ook nog een solo :] )

En die donderdag had ik mijn eerste zangles. Dat was ook super leuk! Mijn leraar heeft nog les gehad van de zelfde leraar als mijn choir teacher! Grappig he? Ik vind haar ook super aardig en heb heel veel zin om met haar te zingen!

Afgelopen zondag ging ik met Francesco een rondje fietsen in Arvada (wat dus een 4 uur lange tocht werd haha). Het was heel gezellig! We hebben veel gekletst. Ik vind leuk om met hem te praten, want hij maakt nu al die dingen mee die ik 5 maanden geleden ook mee maakte. Best gek. Ik heb nog maar 4 maanden left here in the States! Crazy!

Maandag was het Martin Luther King Day en had ik dus vrij. Ik had weer mijn maandelijkse Sharon uitje, wat zoals gewoonlijk weer erg leuk was! We gingen servies beschilderen (painting pottery). Het was echt leuk! Ik heb een mok gemaakt met hartjes en muzieknoten (ergens deze week komt Sharon hem brengen en ik kan echt niet wachten om het resultaat te zien!) Volgens mij is hij wel mooi geworden!
Ik was er wel snel mee klaar. En Chloe (Sharons dochter) ook, dus zijn wij thee gaan halen bij een theewinkel/restaurant die naast de pottery place zat. Nou, dat was me wat hoor. We hadden iedereens bestelling en gingen die dus halen. Hadden ze daarvan maar 1tje! Dus wij die anderen smsen en maar alvast wat nieuws voor onszelf uitzoeken. Onze eerste optie hadden ze ook niet, maar uiteindelijk lukte het ons dan om iets voor ons zelf te bestellen! Sharon smste maar niet terug, dus toen we onze eigen thee hadden zijn we maar weer terug gelopen naar hen. Zij gaven ons een nieuwe bestelling, dus zijn we die gaan halen. Die hadden ze allemaal, behalve 1! Dus wij smsten maar weer... Toen bestelde we die andere theeën en hadden weer geen antwoord... Dus weer terug naar de pottery place en daar hebben we maar meteen twee opties gevraagd. Dus toen kwamen we voor de derde keer binnen om thee te bestellen. En ze hadden het hoor! YES! Eindelijk kregen we het voor elkaar (het begon al behoorlijk embarassing te worden, hahaha). Het was wel een heel goed gevoel toen we uiteindelijk voor goed de winkel uit liepen met thee voor iedereen!
Toen hebben we Italiaans gegeten en heeft Sharon ons allemaal naar huis gebracht.
's Avonds had ik weer musical theatre, waarbij we heeeeeel veel moesten dansen. Dus dit weekend heb ik wel genoeg beweging gekregen haha!

Dinsdag voelde ik me helemaal niet lekker en ben ik thuis gebleven. Ook woensdag was ik nog ziek en donderdag ook, maar toen ben ik toch naar school gegaan, omdat ik 's middags mijn zangles niet wilde missen... Daar ben ik dus uiteindelijk niet heen geweest, want ik voelde me helemaal niet lekker :/ Vrijdag dus maar weer thuis gebleven en vanmiddag (zaterdag) ging het dan eindelijk wat beter. Ik ben nog wel moe en heb nog een beetje hoofdpijn, maar het gaat wel weer.

Dus vandaag heb ik lekker rustig aan gedaan. Zo komt mijn blog ook nog eens af! Dat werd echt weer tijd zeg... 6 weken... I DID IT! WOOOHH!

Nouja, tot over 4 maanden dan he! ;)
Heel veel liefs uit Colorado!
xx Anne

En dan nog even een belangrijk bericht!!
Mijn fantastische, geweldige gastmoeder heeft een boek geschreven! En ze heeft nu ook een website met een blog een een facebook pagina! Het is een heel mooi boek en ik raad het aan jullie allemaal aan! Dus kijk snel even op haar site en facebook!
Danjewel, ook namens Erica!!


1 opmerking: