Pagina's

dinsdag 19 mei 2015

Mountain Trip, New York, Tennis, Prom & POPS

Haaaiii
Het is alweer super lang geleden dat ik een berichtje heb geschreven! (oeps, ik ging het beter bijhouden...)
En het waren weer enerverende weken, dus ik heb weer veel te vertellen! :D (Pas op! Neem de tijd, ga er goed voor zitten, want er komt en lang verhaal aan)

Het weekend van 6, 7 en 8 maart ben ik naar met ETC naar de mountains geweest! We verbleven daar in een YMCA (it's fun to stay at the YMCAAA!! And believe me, it was!).
Vrijdag na tennis practice kwamen Sharon en Chloe me ophalen. Toen reden we naar Golden HS om Zisa, Toni en zijn hostbrother op te halen. De auto zat dus behoorlijk vol gepropt! Toni zat helemaal achterin met al onze tassen en kussens hahaha.
Eenmaal aangekomen in de YMCA gingen we allemaal met onze spullen naar de kamers en hebben we de bedden verdeeld. Ik zat op een kamer met Zisa (Duitsland), Edith (Frankrijk), Chloe (US :p) en Claire (een van de local cooridnators). We hadden echt een super gezellige kamer!!

Die avond hebben we verder niet zo veel gedaan, maar het was heel gezellig!
De groep!
De volgende dag gingen we skiën! Dat was echt super leuk!! Alleen ik was zeg maar de minst ervaren persoon daar, dus de eerste keer gingen we meteen van de blauwe piste af (er zijn drie kleuren: zwart, blauw en groen. De zwarte is het moeilijkste en de groene het makkelijkste. DIE BLAUWE WAS DUS SUPER MOEILIJK MAAR IK DACHT DAT DAT DE MAKKELIJKE WAS). En zoals je je wel kan voorstellen ging dat helemaal niet goed! Ik ging super snel naar beneden omdat ik geen idee had hoe ik zachter moest gaan! Dat was echt eng en ik ging sneller en sneller. Uiteindelijk viel ik natuurlijk ook... Ik viel zo'n 5 meter naar beneden, en daar boven lagen mijn ski's nog (want die vallen eraf als je valt)! Toen kon ik mijn ski's niet meer aan krijgen. Maar gelukkig was Francesco nog in de buurt (en die wist wel hoe het moest), dus die heeft me geholpen mijn ski's weer aan te krijgen en levend beneden te komen. Daarna ben ik alleen maar van de groene pistes gegaan (waar ik ook nog vaak genoeg gevallen ben). Het was wel super leuk!! En ook al wilden die anderen liever van de zwarte pistes, ze gingen toch om de beurt met mij van de groene piste af, dus dat was wel lief! Wat bleek dus, zij dachten dat ik veel beter zou kunnen skiën, omdat ik toch uit Europa kwam. Toen ze hoorden dat ik het maar zo'n 2 uur in mijn leven gedaan had vonden ze dat ik eigenlijk best wel goed was voor zo weinig ervaring haha
Ik heb het gedaan YESSS
Rond een uur of 3/4 was ik wel behoorlijk moe (we waren er al super lang), en Hélène wilde ook naar huis, want die voelde zich niet zo lekker. De rest bleef nog tot 6 uur ofzo. Dus kwam Dorit ons ophalen en zijn we naar een of ander activiteiten ding van de YMCA gegaan, waar de mensen die niet wilden skiën ook waren. Daar hebben we vooral een beetje rondgehangen en gekeken hoe iedereen aan het rolschaatsen was haha

We waren die avond trouwens enorm verbrand, want niemand had aan zonnebrand gedacht. Het was echt vreselijk!
De rode kreeften club (je kan het niet zo goed zien maar het was vreselijk)
Die avond gingen de meesten nog zwemmen en rolschaatsen, maar daar had ik geen zin in, dus ben ik lekker met Chloe op onze kamer gaan zitten. Kon ik lekker rustig douchen en even uitrusten van het ski-avontuur :)

De volgende dag zijn we gaan "tuben". Dan glij je in een rubber band van een besneeuwde berg af. Dat was echt super leuk!!
Met Zisa

"Like a penguin" Dit leek me eerst super eng, maar het viel uiteindelijk wel mee.

Whoooo connected!!

Na het tuben gingen we nog eten bij de YMCA, maar daarna moesten we helaas al naar huis :( Dat eten was trouwens wel super grappig!
Ik zat met een groep van een Duitse jongen, ik en voor de rest allemaal jongens en meiden uit China en Zuid-Korea. Dus een van die Chinese meisjes kon niet met bestek eten. Dus zij besloot haar mes en vork als stokjes te gebruiken. Super grappig. Dus na een tijdje vroeg ik: "Hoe snij je je eten nou met stokjes" (de vraag die al jaren lang door mijn hoofd spookte wanneer ik met stokjes at. Nu weet ik het antwoord). Dus die kinderen uit Azië legden me uit dat je je stokjes in het eten steekt en dan uit elkaar trekt. Dus dat probeerde ik natuurlijk uit met mijn mes en vork. Eerst lukte het niet, dus trok ik harder en toen vloog zo mijn halve stuk vlees over de tafel! Nou, die Chinezen en Koreanen kwamen niet meer bij. En ik ook niet trouwens. Het was echt super grappig.
Daarna hebben we nog even foto's gemaakt met onze kamer groep en toen moesten we helaas alweer naar huis :/
Dysfunctional teenagers (and adult ;) )
Het was een super leuke trip en een weekend om nooit te vergeten! <3

En het weekend werd nog leuker, want we gingen namelijk naar Casa Bonita. Shane, Christine, Erica en Paul vonden dat ik dat gezien moest hebben voor ik weg ging. Casa Bonita is een Mexicaans restaurant. Maar niet zomaar een Mexicaans restaurant, het is een soort Disneyland. Het is ingericht als een soort kasteel, maar er is ook een grot en veel meer. Er zijn zelfs duikers in het midden van het restaurant!! Het eten was best wel slecht (behalve het dessert, dat was lekker), maar het was een hele belevenis!
Dit was waar je binnen kwam
Kijk, daar staat de duiker! Hij gaat bijna springen ;)
Het volgende weekend had ik rehearsal voor Girls Write. Dat is een project waarbij meisjes uit 7th grade (1e klas in Nederland) een kort toneelstuk hadden geschreven. De beste tien worden daar uitgezocht om opgevoerd te worden. Dus Erica regisseerde er twee en daar zat ik dus ook in, met drie andere meisjes. Het was echt leuk en die toneelstukjes waren best goed voor meisjes van 12 (hoewel, ik kon het ook hahaha, kennen jullie "Het Geheim van Akkelije" nog? ;) )

En die avond ben ik naar Hello Dolly, de musical van onze school, geweest. Dat was echt leuk! Ze waren echt goed! Vooral het meisje dat de hoofdrol speelde was echt geweldig!

Maandag avond had ik mijn performance van musical theatre. Dat was ook weer super leuk!! Ik zong de rol van Sophie uit Mamma Mia in "I Have a Dream" en Cinderella in "A Very Nice Prince" van Into the Woods. Ook speelde ik in Emily's liedje een van haar leerlingen (want zij was een lerares) en hadden we nog een gezamenlijk nummer uit Hairspray: "The Nicest Kids in Town". Het ging echt super goed en was echt leuk! Ik kreeg super veel complimenten op mijn liedjes!! :)

Die week op school hadden we weer spirit week. Dus elke dag weer een dresscode.
Maandag, woensdag en donderdag kan ik me niet meer herinneren, maar dinsdag was twinday, dus besloten Makole en ik om twins te zijn. En dat was extra leuk omdat zij donder is en ik blank :p
Interracial twins ;) <3
En vrijdag was, zoals altijd, spirit day. Dus droeg ik mijn "Lakewood Tigers" T-shirt en hadden we weer een assembly. Ik moest zoals gewoonlijk met Encore het volkslied zingen en ook voor tennis met mijn team door de gymzaal lopen om ons team aan de school te presenteren. Ook was er een Prom-fashionshow. Dat was echt leuk! Allemaal jongens en meiden die een act deden in hun Promjurken (die zijn super mooi en lang, net prinsessenjurken) en pakken voor de jongens :)
Het hele tennis team, van Varsity tot JV, klaar voor het assembly!
Die hele week had ik weer tennis, en inmiddels hadden we ook onze eerste matches (wedstrijden). Het ging vanaf het begin echt goed met tennis en ik vond het allemaal super leuk!!

Dat weekend begon onze Spring Break. Zaterdag had ik tech rehearsal voor Athena (girls write) en zondag hadden we de opvoering. Het ging super goed! Volgens Paul, die kwam kijken, waren onze scenes een van de besten!
In deze scene hadden we dus ruzie :p
Het was trouwens een reading. Dat betekent dat je het script erbij hebt terwijl je acteert (vandaar de muziekstandaarden). De rest van de cast, die niet speelt op dat moment, zit gewoon op het podium te wachten tot ze weer wat moeten zeggen, en dus weer op moeten staan.

En toeeeeennnnnnnn, maandag middag vertrokken Erica en ik naar New York!! :D Dat was echt geweldig!! Ik hou van New York! <3

Maandag avond kwamen we best wel laat aan, dus hebben we een Taxi genomen naar Waynes huis, waar we zouden logeren. MIJN EERSTE KEER IN EEN TAXI OMG!! De rest van onze tijd in NYC heb ik trouwens nog in veel meer taxi's gezeten :p
Dat is Waynes appartement. Het is echt super mooi!
De volgende dag zijn Erica en ik naar de American Academy of Dramatic Arts geweest. Erica heeft daar vroeger op school gezeten! Dat was echt leuk! We kregen een rondleiding van een jongen die een Freshman op de Academy was. De school was echt mooi! Het lijkt me echt wel super leuk om daar op school te zitten.
Dit was in een van de theaterzalen
Dat is Erica toen ze een Senior was op de Academy

Daarna hebben we gegeten in een Italiaans restaurant en wilden we naar het Empire State Building, maar toen we hoorden hoe belachelijk duur het was om naar boven te gaan hebben we dat toch maar niet gedaan. Je betaalde 50 dollar om halverwege te komen en 80 dollar voor de top. Dat vonden we  een beetje overdreven... Dus hebben we maar lekker wat rondgelopen in the city en dat was ook super leuk! :)

En die avond heb ik mijn eerste Broadway play gezien en dat was GEWELDIG!! We gingen naar "The Curious Incident of the Dog in the Nighttime" (ik kan die naam dus echt niet onthouden :p). Het ging over een autistische jongen die op onderzoek uit gaat nadat hij de schuld krijgt van de moord op de hond van de buren. Het was echt helemaal geweldig! De acteurs waren zo goed en het was echt heel spectaculair. Ik kan deze voorstelling aan iedereen aanraden (en zou zelf zo nog een keer gaan), dus als je ooit in NYC komt... :)
Die jongen deed me trouwens ook wel een beetje aan Max denken. Dus het was daardoor ook best wel persoonlijk en ik ben super trots op mijn broertje en hoe goed het nu met hem gaat!!!
BROADWAAAAAYY :D
 De volgende dag zijn we naar Central Park geweest en hebben we geluncht in een super goed restaurant! Het Central Park is echt mooi. New York is sowieso mooi! :)


Strawberry fields, het monument voor John Lennon
's Middags zijn we naar Lincoln Center geweest. Dat is een heel groot theater complex, met zo'n beetje alles wat je je kunt voorstellen op het gebied van theater. Het is echt mooi en super gaaf om daar geweest te zijn!
Hele rijen met posters en informatie over het komende seizoen
Artsyyyy ;)

Daarna zijn we gaan winkelen, maar behalve koffie hebben we helemaal niks gevonden! :p Het was wel heel gezellig hoor ;)

AMSTERDAM AVENUE :D
En NY is ook heeeel geschikt voor artistieke foto's :p
De volgende dag, donderdag, zijn we naar het planetarium in het Museum of Natural History geweest. Je kon dus alles van de planeten zien. Dat was echt leuk!

Daarna hebben we de bus genomen naar een ander deel van de stad en zijn we naar FAO Schwarts geweest. Dat is een ENORME speelgoedwinkel! Ze hadden er super veel, super grote knuffels en nog veeeeel meer. Dat was echt leuk! Ik voelde me net een klein kind joh, super leuk. Ze hebben zelfs mijn nagels gelakt hahaha

Dit is trouwens dezelfde speelgoed winkel als die in Home Alone 2! ;)

Toen zijn we weer gaan rondlopen en hebben we het "Flatiron Building" gezien. Dat is een heel bekend gebouw in New York. Toen hebben we dus geprobeerd om een foto te maken met mij voor het gebouw, maar dat was nog niet zo makkelijk! Er stonden allemaal mensen voor me en auto's reden voorbij...
Hier sta ik dus ook achter alles en iedereen :p
Maar, maar, maar.... Het is gelukt!!
 Er was trouwens enorm veel rook in de stad en er reden allemaal brandweerwagens voorbij, dus wij vroegen ons af wat er aan de hand was. Later hoorden we dat er een enorme brand was geweest, een paar straten verderop!

's Avonds hebben we met Wayne in een Spaans restaurant gegeten (ik heb in NY echt vaak Spaans gegeten trouwens :p) en toen gingen we naar de generale repetitie van Hamlet. Het was een off broadway productie. Ik vond er eerlijk gezegd niet veel aan. Het stuk is natuurlijk wel heel goed, maar ik was gewoon niet zo gek van deze productie. Het was ook 3uur lang! Maar het was wel gaaf om een generale repetitie in New York gezien te hebben ;)

Vrijdag was onze laatste dag in de stad. 's Avonds gingen we naar Erica's zus, die in "Upstate New York" woont, gegaan.
Maar we hadden eerst nog een hele dag in de stad. Dus we zijn naar de MET geweest. Dat is een heel groot kunstmuseum in New York. We hebben lang niet het hele museum kunnen zien, maar wat we wel gezien hebben was wel echt leuk! Mama, jij zou dat ook geweldig vinden! We hebben vooral de Egyptische afdeling, en Aziatische kunst gezien.
Het lijkt net alsof ik in een echte piramide ben!
Net alsof ik in Het Huis Anubis zit haha ;)
KIJK IK BEN EEN ENGEL GEWORDEN (het lijkt net of ik vleugels heb)
Daarna zijn we met Steffie, Erica's zus, gaan eten (alweer Spaans haha). En daarna gingen we naar The Lion King! Dat was super gaaf! Echt een geweldige voorstelling!!
Helaas hadden we niet de beste plaatsen, maar het was nog steeds amazing!
Jajajaja, met de koninklijke familie ;)
En dat is Rafiki! ;)
Na de musical heb ik nog een boek van de show gekocht en toen zijn we met Steffie mee naar haar huis gegaan. Waar zij woont is het echt super mooi! Het is zo ongeveer een uurtje van NYC vandaan. Ze wonen in een vrijstaand huis midden in de bergen! Super mooi!!

De volgende dag zijn we gaan ontbijten in een restaurant met Steffie en haar man Don. Daarna moest Don werken (want die had helaas geen vakantie), en zijn wij drieën gaan rond rijden in Upstate New York. En het was zooooo mooi! New York is echt een hele mooie staat!
Mooi hè? ;)
Toen zijn we lekker wat gaan drinken in een soort cafeetje. Ik bestelde een chocolademelk die echt super lekker was. En een "cookie". Nou, er kwam toch een bijzonder koekje uit de keuken! Het was echt super lekker. Er zat karamel en gesmolten chocolade in. Hij was zo op haha!
Toen hebben we nog lekker rondgesnuffeld in de souvenirwinkel, die ze ook hadden. Daar heb ik uilenslofjes gekocht. Ze zijn echt schattig ^.^
Ook nog een leuke dierenzoekhoed gepast, maar niet gekocht :p
Ohja, ze hadden ook een beer die de waak hield!
De volgende ochtend zijn we met z'n allen rond gaan rijden om even lekker het water te kunnen zien. In New York hebben ze daar namelijk veeeel meer van dan in Colorado!

's Avonds kwam Trevor, de zoon van Steffie en Don eten. Hij iets ouder dan Shane. Dat was ook leuk om hem te ontmoeten. Hele aardige jongen/man!

Zondag ochtend zijn we met Steffie naar de dam van Croton (hun stad), waar Croton om bekend staat. Dat was wel indrukwekkend. Vooral als je zo lang nauwelijks water gezien hebt! :p

En Maandag moesten we helaas alweer naar huis :( We hebben nog even wat rondgereden, en ik heb nog een Croton T-shirt van Steffie gekregen (zo lief!) en toen heeft ze ons naar het vliegveld gebracht. Toen we weer in Denver waren kwam Paul ons ophalen. Wel fijn om hem weer te zien! En het was ook wel fijn om weer thuis te komen. Grappig hè? Dit is echt mijn thuis nu. Het voelt als thuis komen als ik weer terug in Denver ben.

Dinsdag moest ik helaas weer gewoon naar school (ik had nog wel even vakantie gewild :p), maar het was ook wel weer leuk om mijn vrienden weer te zien. En school hier is eigenlijk ook best leuk. Ik heb hier veel leukere vakken dan in Nederland! En natuurlijk had ik de hele week tennis, en dat is altijd leuk! :)

Zaterdag 4 april ben ik met Sawyer naar Cinderella geweest, voor zijn verjaardag. Dat was super leuk. Sawyer vond het helemaal geweldig en ik vond het ook een leuke film. En het is altijd leuk om iets met Sawyer te doen ;)
Trots om met een echte prinses op de foto te staan! <3
En 's middags ben ik met Bruna naar de mall gegaan om een jurk voor Prom te kopen, want dat was het volgende weekend al! Het was super gezellig en ik had een super leuke jurk (en schoenen) gevonden!

Zondag was het Pasen, en ook Pauls verjaardag. Paul moest werken, maar ik ben met Erica voor hem een cadeautje gaan kopen, die hij kreeg toen hij thuis kwam. Een vrij rustige Pasen dus, want Paul en Erica vieren dat niet echt (logisch als je altijd moet werken :p)

Het volgende weekend was Prom weekend!! Zaterdag avond / nacht had ik Prom. Dat was super leuk!! Ik ging voor Prom naar mijn vriendin Christy toe to get ready together (hoe zeg je dat in het Nederlands??! :#). Dat was super gezellig :)
Prom-ready! :D
Toen brachten haar ouders ons naar het Sports Authority Field, waar Lakewood's Prom was. Dat was zo gaaf!! Echt de beste locatie ever! Het is het stadium waar de Broncos (Denver's footballteam) spelen! Super gaaf dus! We konden ook naar buiten en over het veld uitkijken :D
Maar eerst hadden we dinner. Dat was super lekker en zag er ook zo fancy uit!
En iedereen was er! Het was echt zo gezellig!!
<3
In een andere zaal was een dansruimte en je kon dus ook naar buiten. Het was echt heeeeel gaaf! En al die mooie jurken en jongens in pak... Echt super gaaf! Waarom hebben wij dat in Nederland niet?

Broncos!! :D
Zo gaaf!
Het Prom was om 11 uur afgelopen, en daarna hadden we nog after prom op school. Iedereen gaat dan even langs huis om comfy clothes aan te trekken en dan ga je nog lekker door feesten haha. Ze hadden de kantines helemaal versierd, er waren overal spelletjes en eten en er waren ook springkastelen! Echt super gaaf!  Ze hadden ook seniorportraits en ja het was gewoon super leuk. Het duurde tot vier uur, maar zo lang zijn we niet gebleven. We waren echt super moe! Dus rond twee uur besloten we dat het super leuk geweest was en dat we nu wel graag naar bed wilden :p
Dit was de "food-afdeling"
En hier waren al de spelletjes, in de gymzaal de springkastelen.
De volgende dag kon ik helaas niet uitslapen, want de girl scouts (scouting voor meisjes) hadden een soort landenmarkt en ik ging daar met een aantal exchange students en Sharon en Chloe heen om  nieuwe host families te werven. Ik had dus een booth met allemaal leuke feitjes en info over Nederland. Wisten jullie dat we de langste mensen in de hele wereld hebben? Ik wist dat Nederlanders lang waren, maar zo lang... :p Weer wat geleerd!
Ik had ook speldjes met rood-wit-blauwe kraaltjes eraan die ik dan kon ruilen met de girl scouts voor een pin van een ander land. Dus wij hadden ons hele T-shirt vol met speldjes haha. Super leuk!
The exchangestudent crew
Met mijn Nederland-booth
Die maandag op school hoorde ik alles over al het Prom-drama. Jongens die meisjes gedumpt hadden, ruzies en auto's die niet meer verder wilden. Gelukkig had ik daar allemaal geen last van gehad zeg! Daarom wilde ik ook liever niet met een jongen naar Prom, maar gewoon met een vriendin. Dan heb je veel minder drama en is het gewoon gezellig.

Die week, net zoals elke week was ik weer druk met tennis (zo'n 3 of 4 matches per week en dan ook nog practice!)
Dreamteam (Anna en ik) soooo ready to play!
En Zaterdag zijn Bruna en ik weer gaan shoppen, omdat ik super veel nodig had voor ons komende choir concert. Dat was weer super gezellig!
Alleen we wilden naar de film, maar die was uitverkocht!!! Dat was dus ook de eerste keer in mijn leven dat ik naar een film wilde die uitverkocht was... En alle andere films die ons leuk leken waren ook uitverkocht! Meestal zit je in een lege zaal :o Dat was wel jammer, maar toen kwam Paul ons ophalen en zijn we nog naar en winkel die K-mart heet geweest. Dat is heel goedkoop, dus perfect voor wat ik nodig had. Ik heb daar schoenen voor 8 dollar gekocht! :o En we hebben ook lekker hoeden gepast (dat is zo leuk haha)

Die zondag heb ik denk ik niet zoveel gedaan (of ik kan het me niet meer herinneren :p), maar het zal vast wel leuk geweest zijn :p

Maandag heb ik voor het eerst een teken van bestaan van de "Huckleberries" gekregen. Volgens papa en mama was dat de lokale bes, dus moest ik die wel proberen. Nou, daar was dus geen spoor van te vinden. Niemand kent ze hahaha. Maar ik heb ze gevonden, ook al was het dan in de vorm van ijs.
Het was niet eens echt lekker haha
Woensdag avond, na tennis, had ik het Lakewood festival met choir. Dat was op onze school en er waren 3 elementary schools (basisscholen) en een middle school (tussen basis en middelbare school in) uit Lakewood die met ons kwamen zingen. En met Encore moest ik daar dus ook zingen. We zongen 3 liedjes: Since U Been Gone (jaaaa, the one from Pitch Perfect! :) ) en nog twee andere liedjes die eigenlijk een beetje suf waren, maarja dat was met die elementaty en middle schoolers :p
Ik vond het wel super leuk om die kleine kindjes te zien zingen! Ik wou dat wij zoeits hadden joh! Het is zo leuk! Ik weet zeker dat ik ook in zo'n choir was geweest als ik hier was opgegroeid!

Na afloop moesten mijn vriendin Makole en ik allebei wachten op onze ouders die ons kwamen ophalen, dus hebben we een photoshoot in de kantine gedaan :p
Our interracial picture <3
I love this girl :)
I'm such a bad kid :p
Dat gebeurt dus als ik teveel tijd heb... (dat zijn trouwens mijn 8 dollar schoenen)
Donderdag na tennis liet Paul me het oudste theater van Denver zien. Dat was wel gaaf! Het is inmiddels niet meer in gebruik, maar het word nog wel onderhouden want het is een soort monument.
In mijn tennis uniform voor het theater haha
En vrijdag was het heel grappig, want zonder het af te spreken hadden Makole en ik allebei dezelfde (of nou ja, bijna dezelfde) jurk aan :p Iedereen vroeg ons of we het gepland hadden, maar dat hadden we echt niet haha

Die zaterdag had ik de Farewell Party van ETC. Dat was onze laatste officiële ETC bijeenkomst en we kregen informatie over vertrek en alles wat daarbij komt kijken. Het was natuurlijk weer heel gezellig, want dat is het altijd. Ik ga deze jongens en meiden echt super erg missen!! Maar ik heb wel overal op de wereld een logeeradres! :)
Er zijn er altijd wel een paar die het "funny faces!" niet hebben meegekregen :p

Ohja! Eunji en ik hebben een slang gezien in Bruna's tuin!!! (het was in Bruna's huis). Dat was echt eng. Ik ging er bijna op staan en toen zag ik iets bewegen dus begon ik keihard te gillen en rende weg. Dus Eunji keer waarom ik zo aan het gillen was en toen zij het zag begon ze ook te gillen haha. Dus wij renden zo snel mogelijk het gras uit naar het dichtstbijzijnde pad. Echt gek dat je die hier gewoon in het wild kunt zien! Dat hadden we allebei nog nooit meegemaakt.

Maandag de 27ste had ik het tennis banquet. Dat is om het einde van het tennisseizoen te vieren. Je eet samen en er worden awards en "certificates" uitgereikt. Dat was super gezellig! Mijn tennisteam was echt geweldig en onze coach zei over iedereen iets leuks. Tennis was echt een van de leukste dingen die ik gedaan heb hier!
Met mijn geweldige coach (ik had twee certificates hahaha)
Deze meiden zijn gewoon geweldig!
DREAMTEAM
Ja, we zijn best gek bij tennis haha
Dinsdag had ik de ACT. Dat is een toets die alle Juniors (5e klassers) moeten doen om dan in college te komen. Het is dus een soort CITO, maar dan voor college. Ik vond het eigenlijk nogal belachelijk dat ik die ook moest doen, want ik ga hier toch niet naar college (en anders heb ik aan een VWO diploma ook wel genoeg!). Mijn counselor vond het ook onzin dat ik hem moest doen, maar het moest van het school district. Dus ik heb het maar gewoon gedaan. Het maakt toch niks uit. Ik heb het volgens mij ook niet zo heel goed gedaan, want ik kreeg geen extra tijd, die ik altijd hard nodig heb, en heb dus heel veel vragen niet kunnen doen. Maar gelukkig maakt het toch niks uit.

's Middags na school ben ik met Paul gaan tennissen en hebben we tennis foto's genomen ;) Ik word steeds beter, en het is voor Paul niet makkelijk om mij te verslaan, ha!Backhand! :D
Ik hou van tennis! :)

Woensdag en vrijdag had ik vrij, dus dat was een kort weekje! :) Ik heb die dagen allebei niet zo veel gedaan, want ik voelde me niet zo lekker, dus dat was wel fijn.

Zaterdag had ik met Helen afgesproken. Zij zat in mijn tennisteam dus hebben we natuurlijk getennist. Maar omdat het super warm was zijn we uiteindelijk bij de ijscoman beland hahaha. Was super gezellig!
LAKEWOOD SQUAD (met die telefooncel heb ik dus al een jaar lang een foto willen nemen :p)
En 's Avonds moest ik op Sawyer passen. Ik had hem van 5 tot 10, dus dat was best lang. Eerst zijn we naar mijn huis gegaan en heeft Erica hem geschminkt! Dat had ze hem al een tijdje beloofd en dit was het moment. Sawyer vond het geweldig!
En dat was het ook! Heb je ooit zulke mooie schmink gezien?
Dit was nog voor de schmink met Kamali <3
Na het schminken zijn we naar het park, waar een speeltuin was geweest en daar kregen we super veel opmerkingen over de schmink (en over hoe schattig Sawyer is). Toen hebben we gegeten en daarna heb ik hem naar bed gebracht (wat trouwens opmerkelijk makkelijk ging haha). Sawyers ouders liggen altijd een tijdje bij hem in bed totdat hij in slaap valt, dus dat deed ik ook. Nou, hij sliep in 5 minuten! Ik wou dat ik dat kon zeg...
Toen 's avonds Sawyers vader thuis kwam heb ik nog een hele tijd met hem gepraat, wat heel gezellig was. Het zijn echt leuke mensen. Ik ga ze wel missen hoor! En Sawyer al helemaal. Het zal voor hem ook wel moeilijk zijn, want ik ben zijn favoriete oppas. Volgens zijn ouders wordt zijn hele dag 10x beter als ik op hem kom passen! Zo lief!

Zondag ben ik met Erica gaan shoppen. Ik had wat spullen nodig voor acting class, dus gingen we naar de H&M, want dat is leuk, precies wat ik zocht, en niet te duur. Perfect dus! We zouden eigenlijk met Paul de bergen in gaan, maar het liep zowel bij ons als bij Paul uit haha
We hebben dezelfde jas gepast! :D
Uiteindelijk zijn we toch nog even de bergen in gegaan, wat erg leuk was. We zijn langs Nederland gereden, maar hebben verder niet echt iets gedaan. Gewoon gezellig familiedagje dus! :)

Woensdag zijn Bruna en ik spontaan naar de film gegaan, omdat we daar zin in hadden. We hebben de film "The Longest Ride" gezien. Ik vond hem wel leuk, maar niet helemaal geweldig. Toch was het nog heel gezellig. En toen Paul en ik haar weer naar huis brachten zagen we een dubbele regenboog, wat vrij bijzonder is hier in Colorado. Het regent hier trouwens al 2 maanden. Het is regenseizoen, en dat is eigenlijk lang niet zo leuk als het 3 maanden geleden leek... :p
Daar zijn ze dan ;)
Donderdag had ik het Choir banquet, na tech rehearsal voor ons concert. Dat was ook heel gezellig! Choir is leuk! Dat ga ik echt missen... <3

Zaterdag ben ik met Sharon op pad gegaan.  Dat wilde ik graag, want ik had het een beetje moeilijk met mijn vertrek dat nu toch echt dichtbij komt. Dus met haar heb ik gepraat en dat hielp gelukkig wel wat. 
Eerst had zij een interview met een familie die volgend jaar misschien wilde hosten. Die moest ze vragen stellen, en zij konden haar ook vragen stellen, en dan worden ze hopelijk goedgekeurd als hostfamily. Ik was dus mee en dus konden ze mij ook wat vragen stellen enzo. Het was wel leuk om de "andere kant van een exchange" ook eens mee te maken. Deze mensen leken ons heel aardig, dus hopelijk heeft nu weer iemand een huis!
Daarna zijn we naar het Museum of Nature and Science geweest. Dat is een museum in Denver en het is echt leuk! We hebben daar de tentoonstelling van mythische wezens gezien. Dat was echt leuk! Ze hadden mythische wezens van over de hele wereld. Zo was er bijvoorbeeld de Europese eenhoorn en de Aziatische (die echt super eng was haha) en de Europese en Aziatische draak. Deze wezens staan dus ook voor heel andere dingen. De Chinese draak is goed, terwijl de Europese een gevaarlijk monster is. En volgens mij was de Aziatische eenhoorn gevaarlijk. Echt interessant!
Het monster van Lochness (of een andere water-draak)
Daarna gingen we naar een afdeling die over gezondheid ging. Dat was echt leuk, want je kon allerlei tests en metingen bij jezelf doen. Zo kon je bijvoorbeeld je hartslag meten, je manier van lopen en je kon zien hoe je er uit zal zien als je oud en grijs bent haha

Na het museum zijn we Moederdagcadeautjes voor Erica gaan kopen. Ik heb kaasjes en bloemen gekocht en die 's avonds op de tafel en in de koelkast gezet met een kaart erbij. Paul en Erica waren 's avonds weg en kwamen pas thuis toen ik al naar bed was, dus het was een leuke verrassing. Ze was er ook super blij mee! :)

Omdat Paul en Erica weg waren ben ik die avond met Sharon en haar familie gaan eten. Dat was super gezellig! Daarna brachten ze me thuis. Leuke dag dus!

Zondag was Moederdag en toen zijn we met Shane en Christine (en Paul en Erica natuurlijk) dim sum gegeten. Dat is een soort Chinese lunch waar de obers bij je langs komen met allerlei verschillende hapjes. Het was echt super gezellig en ook super lekker! 

Die week was ik de hele week druk met de POPS concerten voor choir. Dat was echt super gaaf!! POPS was 3 avonden en we zongen pop en musical muziek. Normaal zingen we alleen klassiek. Ik had vier nummers: Heard it Through the Grapevine, Since U Been Gone, If I Only Had A Brain and Seize the Day. We hadden ook costume changes en het was zoooooo leuk!!! Wel heel erg druk en vermoeiend, maar ik had het zo nog een week willen doen! Het was ook met band en orchestra dus het was echt super cool!!! En woensdag hadden we ook onze yearbooks gekregen, dus backstage was iedereen in elkaars yearboek aan het schrijven. En we hadden super veel plezier on and of stage!! Christine en ik hebben ook de hele tijd liedjes van andere choirs zitten zingen hahaha. Het was gewoon zo leuk! <3 Ohja, de shows waren 3 avonden lang uitverkocht!! Ik zou hier nog uren over door kunnen gaan, maar ik hou het wel even bij fotos hahaha ;) <3
Dit was voor If I Only Had A Brain. We waren vogelverschrikkers ;)
Nog meer vogelverschrikkers haha
Dit was voor Seize the Day, waar we newsboys uit de 20's waren.
Met mijn Seize the Day dancepartner, Shayla
En dat was mijn outfit voor de andere twee liedjes (we're so dysfunctional haha)
Met Sammy <3
Dit was in de school met Paul en Erica na het concert! :)
Zaterdag heb ik een tweede koffer gekocht, want die had ik echt nodig.... :# Dus nu kan ik eindelijk veilig en met al mijn spullen naar huis :p

En Zondag ging ik met een groep exchange students en Sharon naar het Museum of Nature en Science, en dit keer heb ik nog meer dingen gezien (de laatste keer waren we nog laaaang niet klaar. We zijn bovenop het museum geweest, waar je een heel goed uitzicht over Denver had. En we hebben allerlei dieren gezien. Ook hebben we een film in iMax gezien. Het ging over een jonge muis en een eekhoorn die moesten overleven in het wild. Super schattig en lief!
We hebben met een draak gevochten
En een eenhoorn ontmoet
On top of the world (en het museum)
Zisa en ik zijn opvliegende types
En vandaag (maandag) ben ik met Pauls neef Tom naar de Denver School of Arts geweest (hij werkt daar). Dat is een high school waar ze super veel met toneel, muziek en kunst doen. Het is zo gaaf!! Ik ben best jaloers hoor, zoiets hebben ze in Nederland volgens mij helemaal niet... Als ik hier woonde zou ik daar sowieso naar toe willen! Echt super leuk!

Nou, dat was het dan. Het was super lang (sorry....), maar hopelijk wel leuk! ;)
Ik zie jullie over 3 weken wel weer hè! Joe!

xxxx Anne

4 opmerkingen:

 1. Echt allemaal weer superleuk om te lezen ♡♡ jekomt nu echt al bijna weer terug :o en gaat danook al weer weg :o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er sws wel een paar maanden hoor! En daarna kunnen we elkaar ook heel vaak opzoeken

   Verwijderen
 2. Aaahh super leuk! <3 ik kijk al uit naar de GOT middagen hihi. Toen ik Hamlet las moest ik echt denken aan pamflet :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja pamflet... :p en daar heb ik ook super veel zin in!

   Verwijderen