Pagina's

woensdag 27 augustus 2014

Arvada High School

Hey allemaal!

De laatste week (plus wat dagen) was pretty exciting voor mij!

Zondag avond ben ik met Erica en Paul naar een toneelstuk geweest.
Het heette Silvia en ging over een man die een hond vond in het park en mee naar huis nam. De hond werd gespeeld door een vrouw en kwam zo ongeveer tussen het huwelijk van die man en zijn vrouw in te staan.
Het was heel grappig en super goed gespeeld!
Daarna heb ik alle acteurs ontmoet. Paul en Erica kennen hen allemaal, dus dat is super leuk!

Vorige week maandag was mijn eerste schooldag. School begon pas om half 12, dus ik hoefde gelukkig nog niet zo vroeg op (normaal moet ik om 6 uur mijn bed uit).
Eerst kreeg ik een rondleiding door de school van Camile, een van de cheerleaders en zij stelde me voor aan een heleboel andere meiden (bijna allemaal cheerleaders). Ze waren echt super aardig!
Er was een soort bijeenkomst voor de freshmen (de brugklassers van een Amerikaanse High School), en aangezien ik nieuw was zijn wij daar ook maar gaan kijken.
Daarna hadden we lesjes van 10 minuten, waarin de leraar even wat dingetjes vertelde en dan ging je weer verder. Helaas had ik geen enkele klas met de jongens en meiden die ik al ontmoet had.
De school was echt enorm! Drie keer zo groot als het Oscar ofzo (en er zitten minder leerlingen op! :o)
De kluisjes zijn ook echt groot! Van die typische Amerikaanse kluisjes die je altijd in films ziet.
Na de mini lesjes hadden we een 'Assembly'. Dat hield in dat de cheerleaders een of ander cheer iets deden en dat je met z'n allen GO BULLDOGS schreeuwde. Daarna werden alle leraren voorgesteld (wat op zich best saai was..)

Toen ik thuis kwam vertelden Paul en Erica me dat ze een beetje een 'bad feeling' hadden toen ze mij op school achter lieten. Er zitten namelijk best veel kinderen op Arvada die niet zo veel geld, (drugs)problemen en/of tatoos hebben... Ook zijn er super veel jongens en meiden die hun haar in alle kleuren van de regenboog hebben geverfd. En zoals jullie weten zijn dat over het algemeen niet helemaal my kind of people...
En daarbij is het theatre program op Arvada niet zo heel geweldig en ik ben best wel serieus in acteren.
Erica was intussen op Lakewood High School geweest en had met de principal daar gesproken.
Eigenlijk was die school vol, maar na het verhaal gehoord te hebben zei ze dat ik er wel bij zou kunnen.
Dusssss, dat betekende dat ik moest gaan nadenken over een eventuele schooltransfer.

's Avonds zijn we langs Lakewood en een eventuele andere school gereden en, ja, van wat je kon zien aan de buitenkant zag dat er wel echt beter uit...

De tweede dag hadden we de eerste echte lessen, maar dat stelde nog niet zo veel voor. Het was meer klassenregels uitleggen. 

De derde dag begonnen de lessen dan echt.
Het was super simpel! In math deden we alleen maar dingen die wij al lang gehad hebben en zo was het eigenlijk in de andere klassen ook.
Later in de week werd dat, vooral bij drama, wel beter en gingen we eindelijk wat acteren :)

Inmiddels had ik besloten dat ik liever naar Lakewood ging, dus de we hebben de hele week een hoop rondgebeld en gemaild met ETC en zij op hun beurt weer met het 'school district'

Zaterdag avond had ik een ETC meeting voor alle exchange students in mijn gebied.
Ik werd opgehaald door een andere hostfamily (die super aardig waren!) en hun exchange student uit Zuid-Korea.
De andere exchange students waren super aardig en van over de hele wereld! Ik ben de enige Nederlander ;)
Deze jongens en meiden zal ik nog wel vaker zien dit jaar en dat vind ik helemaaaaal niet erg!
Het was een super leuke avond.
Frederico uit Italië - Hélène uit Frankrijk - Anne uit Nederland :) - Bardia uit Iran

Zondag was ik echt exhausted! Ik was al een tijdje moe, maar zondag was echt terrible...
's Ochtends ben ik op de farmers market geweest en 's avonds heb ik met Erica een toneelstuk gezien. Dit was Animal Farm. Het gaat over de dieren van de boerderij die hun baas verjagen en zelf de boerderij gaan besturen, maar dan blijken hun nieuwe leiders, de varkens, ook niet zo democratisch te zijn...

Maandag middag, na school waren de audities voor de 'schoolplay', waar ik natuuurlijk aan mee heb gedaan!
Het duurde super lang, maar was wel heel leuk!
We hadden een script gekregen en moesten steeds bepaalde rollen spelen.
Ik moest voortdurend de zelfde rol spelen (en eerder, tijdens de les wilde de drama teacher ook al steeds dat ik die rol speelde), dus het had zomaar gekund dat ik die uiteindelijk zou krijgen.

Maar toen ik uit school kwam hoorde ik dat de transfer was gelukt!
Ik moest alleen nog uitschrijven op Arvada en inschrijven op Lakewood.

En dat hebben we vanochtend gedaan.
Eerst ging ik met Paul naar Arvada High School.
Daar moesten we alle teachters langs om hen een formulier te laten tekenen (wat niet zo erg leuk was om te doen....)

Toen kwam het leukere deel en ben ik met Erica naar Lakewood High School gegaan om mij in te schrijven en mijn rooster samen te stellen.
Mijn nieuwe vakken zijn:
Algebra 2, English, US History, IB theatre arts (oftewel drama, maar IB vakken zijn speciale vakken op Lakewood met een hoog education level), Choir en Child Development (hoe voed ik kinderen op, inclusief pop).

Lakewood heeft behoorlijk ingewikkelde lestijden. Ze hebben namelijk 'Orange days' en 'Black days'. En op die dagen heb je dus andere vakken. Die dagen wisselen elkaar af, dus je hebt de ene week op maandag een orange day en de andere week een black day. En dan begin je op woensdagen ook nog eens later, omdat de Tiger time (studietijd of zoiets) dan vervalt.

Daarna heb ik meteen mijn eerste drie lessen gehad: Algebra 2, Engels en US History.

Ik wist meteen dat Lakewood een betere school voor mij is... Het is gewoon the way it feels, de leerlingen (hoewel ik op Arvada echt super veel leuke mensen heb ontmoet!) en het niveau van de lessen.
Er is niks mis met Arvada, en ik heb daar een hele leuke eerste week gehad, maar Lakewood past gewoon beter bij mij.
Dus ik ben heel happy dat het allemaal gelukt is! (en het is nog best bijzonder ook, want ik ben de eerste exchange student van ETC en in mijn school district, die ooit op deze manier van school gewisseld is)

I'm excited for my next day....!

Liefs,
Anne

PS: I just realised I didn't make many pictures... I'll try to make some more for my next blog ;)

5 opmerkingen:

 1. Hahahahahahaha die pop :') ik wist niet dat ze dat ook in het echt deden (ik had het gezien bij Ned's survival gids). Maar heel fijn voor je dat je nu op een voor jou betere school zit :) wel nog steeds zo super vroeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha ja ik moest ook echt denken aan Ned's survival gids :p En ook wel echt goed dat je gastouders aan je denken en zagen dat het geen school voor jou is :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Anne,
  J wordt al echt Amerikaans: Super!!!! Amazing!!! Great!!!! Exhausted!!! Wat een superlatieven. Kortom, je hebt het goed naar je zin denk ik..?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha zeker! Alles gaat heel goed hier :) we skypen snel een keer!

   Verwijderen
 4. Leuk je verslag te lezen en fijn dat je schoolwisseling mogelijk was en dat het goed voelt! Je ziet er blij uit op je (enige ;-)) foto. Hou je taai enne... ' we are all equal but some are more equal than others' now you know. Ken je '1984' al?

  BeantwoordenVerwijderen