Pagina's

zondag 14 september 2014

Lakewood, Red Rocks & Camping Trip

Hey allemaal!
Vorige week was mijn eerste echte week op Lakewood. Ik ben zo blij dat de transfer gelukt is!
Ik vind Lakewood echt een leukere school.
En ik hoef niet meer zo vroeg op (yeahh!) :)
Nouja, op black days is het nog steeds 6.15, maar dat scheelt toch weer een kwartiertje. Op orange days sta ik om 7.55 op, wat best een lekkere tijd is. En dan heb ik de woensdagen nog, die twintig minuten later beginnen dan normaal, wat voor dag het ook is. Dus als ik heel veel geluk heb hoef ik pas om 8:15 op te staan! :D
Op black days heb ik een soort tussenuur. Ik heb het zevende uur, plus de lunch vrij, dus eigenlijk gewoon een lunch van twee uur.
Eerst was ik daar helemaal niet blij mee, maar het is eigenlijk best prettig.
Ik kan huiswerk maken (het is hier veel normaler dan in Nederland om in de library huiswerk te doen en je moet het hier wel maken, want je krijgt cijfers voor je huiswerk) of ergens naartoe voor lunch. En bovendien is het een goede manier om vrienden te maken, want er zijn best veel mensen die het zevende uur vrij hebben.

Tijdens tiger time (studietijd) wordt elke ochtend een soort nationaal gedicht opgezegd ter ere van het land, maar daar hoef je niet aan mee te doen.

Wat ook grappig is, mijn child development teacher heeft een jaar in Amsterdam gewoond. Dus zij weet van alles over Nederland! Ze vertelde vrijdag over haar eerste keer in de Albert Heijn: "Ik fietste erheen op mijn fiets en ging naar binnen. En dat was simpel, want er waren nauwelijks keuzes! Er waren bijvoorbeeld maar drie soorten ontbijtgranen. Toen kwam ik bij de kassa en de caissière begon mijn boodschappen uit te checken. Toen ze klaar was zei ze wat het kostte, maar dat kon ik zo snel niet verstaan, dus toen ik her vroeg, herhaalde ze het heel kattig. Toen ik had betaald begon ze de volgende klant uit te checken. En ik had zoiets van, gaan ze mijn spullen nog inpakken?! Wat bleek dus, ik had zelf een tas mee moeten nemen...'
Ik had dus precies hetzelfde, maar dan omgekeerd! Er is hier zoveel keuze, dat het zo goed als onmogelijk is te kiezen (Marit, jij zou hier niet overleven haha) en bij de kassa pakken ze je spullen voor je in! Ik voel me echt een verwend kreng als ik daar sta te wachten tot ze onze spullen hebben ingepakt...

Twee weken ben ik naar 'Taste of Colorado' geweest. Dat is een festival met allerlei kraampjes en entertainment. En ja, je kunt er een hoop eten! Paul moest werken daar. Hij deed een clownsshow voor kinderen, maar dat heb ik helaas niet gezien...

Toen ik vorige week woensdag uit school kwam ben ik met Paul en Erica naar Red Rocks Amphitheatre geweest. Dat is een plek in de bergen waar ze rode rotsen hebben en waar de akoestiek heel goed is, dus hebben ze er een theater voor concerten gebouwd. Super mooi!!
Wij zijn de drie schaduwen in het midden
Denver!
Die vrijdag  ben ik na school met Erica bij een nagelsalon (of zoiets) geweest waar ze mijn vinger- en teennagels gedaan hebben. Niet iets wat je mij snel zou zien doen, maar het was wel leuk! En natuurlijk zien mijn handjes en voetjes er nu mooi uit :)
Deze kleur is in het echt nog veeeel geweldiger <3
Vorig weekend had ik een camping trip met ETC. Ik had geluk dat ik bij Yourim's host family in een cabin kon slapen, want nu hoefde ik niet in een tent! :)
We zaten op een super mooie plek in de bergen, 2,5 uur bij mijn huis vandaan. Maar het was de lange rit waard!
Een der cabins (net een klein Bomenhuisje!)
Nadat we allemaal onze tenten hadden opgezet en onze bedden hadden klaargemaakt gingen we hiken. Dat is eigenlijk gewoon een bergwandeling maken. Het was heel gezellig en de omgeving was zo mooi! Helaas moesten we eerder terug omdat het begon te regenen (Colorado....).

Toen de regen stopte hebben we allerlei (bal)spelletjes gespeeld (van football tot een spel waarbij je de bal onder iemands benen door moest rollen tot touwtrekken).
Go girls!
's Avonds aten we hotdogs en daarna zijn we met bijna de hele groep de berg opgeklommen naar een paar hele grote rotsen.
Daar beneden is ons kamp :)
Het uitzicht <3
Selfieeeee
Daarna hebben we gezellig gezongen bij het kampvuur (HET WAS KOUD! :o) en s'Mores gemaakt. Dat zijn gesmolten marshmallows, met een stuk chocola tussen twee crackertjes. Super slecht voor je, maar wel lekker!

Later in de avond hebben we truth or dare en spin the bottle gespeeld en om tien uur (wat zeker half 11 werd) moesten we naar bed. En dat was koud!! Ik had een slaapzak, twee dekbedden en sliep in mijn joggingbroek, sweater en sokken en nog was het koud...

De volgende ochtend stonden we om half 6 op om de zon op te zien komen,  maar het was zo koud dat Eunji en ik snel weer terug in ons bed gingen! Sommigen anderen hebben de sunset wel gezien:
Het meer wordt wakker
Toen om acht uur echt op gestaan en ontbeten met eggs, bacon en pancakes (die helemaal niet op de Hollandse pannenkoeken lijken!) en syrup.

Daarna onze spullen ingepakt en naar huis gegaan. De rest van de groep (die dichterbij wonen) gingen nog hiken, maarja, wij hadden nog een flinke reis voor de boeg.
Gelukkig konden we nog even van dit uitzicht genieten :)
Toen ik thuis kwam heb ik Flikken Maastricht gekeken (yeahhhh! :D) en ook deze week heb ik het weer gezien. Wat een vreselijke aflevering....

Deze hele week was ik niet zo lekker (wel op school, maar heeeeeeel erg verkouden), dus heb ik verder niet zo veel gedaan.

Ohja, ik had maandag mijn eerste musical theatre class bij the Arvada Center en het was heel leuk!

Gisteren ben ik met Paul naar de opening night van Erica's toneelstuk geweest (het was een world premier! :) ) Het was echt super goed! Het speelde zich af in een bar in NYC en ging over de personen die daar kwamen en de bediening.

Oh, en het weer hier is super crazy! Gister sneeuwde het in Golden (vlakbij) en vandaag loop ik rond in shorts en een T-shirt...

Oma Peters, bedankt voor je brief!! Hij is een paar dagen geleden aangekomen :) en het brood valt mee, hoewel Nederlands brood wel lekkerder is. Alles is prima te volgen op school en het gaat heel goed met mijn Engels (en ook duidelijk beter met mijn Nederlands! :D)

Angela, bedankt voor je kaart! <3

Liefs Anne

PS:
Er zitten hier overal eekhoorns!

En ik heb een nieuwe liefde, Kamali

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk allemaal!! En ik denk idd dat ik niet ga overleven in de supermarkt daar :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HAHA als ik in Amerika zou zijn, zou ik waarschijnlijk thuis komen met 10x zoveel etenswaren dan dat ik nodig heb :p Superleuk om dit te lezen! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Genoeg te beleven, lees ik al. Maar 2,5 uur reizen is toch niets daar? prachtig en wat een natuur!

    BeantwoordenVerwijderen